- Szczegóły
- Kategoria: Aktualności
- Odsłony: 2246
Podczas gali wręczenia znaków jakości „Swoje chwalimy” i certyfikatów dla produktów, usług i wydarzeń przyznaliśmy pierwsze wyróżnienia:
Kategoria: produkt turystyczny
Regionalna Izba Śląska im. Konrada Mientusa w Dańcu
Gmina Chrząstowice
Kategoria: usługa turystyczna
Gra terenowa „Po zdrowie i relaks do Spórackiej Gumisiowej Doliny”
Stowarzyszenie Odnowy i Rozwoju Spórok
Kategoria: produkt kulinarny
Herbatka ziołowa
Stowarzyszenie Lokalna Grupa Działania „Kraina Dinozaurów”
Kategoria: usługa kulinarna
Potrawy z ryb obszaru LGD „Kraina Dinozaurów”
Bogusław Luboń - Restauracja Rybna
Kategoria: usługa rękodzielnicza
Rzeźby i obrazy
Jan Wajrach
Czytaj więcej: Gali wręczenia znaków jakości „Swoje chwalimy” 2018
- Szczegóły
- Kategoria: Aktualności
- Odsłony: 2427
W miniony wyjątkowo słoneczny weekend, 6-7 października 2018, na Zamku w Niemodlinie, odbyła się kolejna - ósma edycja Wojewódzkiego Święta Karpia Opolskiego. Głównym bohterem był oczywiście karp opolski, a najważniejszym punktem programu były konkursy kulinarne z gotowaniem na żywo oraz pokazy kulinarne Kamila Klekowskiego oraz Adriana Feliksa.
W sobotę o zwycięstwo na najlepszą potrawę z karpia walczyło pięć dwuosobowych drużyn ze szkół z województwa opolskiego, tj. Kędzierzyna Koźla, Kluczborka, Gorzowa Śląskiego, Opola i Strzelec Opolskich. W niedzielę natomiast gotowało 5 opolskich restuaracji: Restauracja Pasja z Hotelu Spałka w Kluczborku, Restauracja Nad Stawem w Bogacicy, Restuaracja Na Wyspie z Niemodlina, Restauracja Bajka z Grodźca oraz Bistro Finezja z Tułowic. Produktem, które wszyscy uczestnicy musili użyć był oczywiście opolski karp i kasza gryczana palona.